Choose language:

Søk

Nyhetsarkiv

 • ISO 22057 - Verdens første EPD er klar!!!!!

  17.04.2023
  Verdens første ISO 22057 EPD, ferdig godkjent og verifisert er publisert av EPD-Norge. NS-EN ISO 22057, en CEN-standard fra Den Europeiske Standardiseringsorganisasjon, er standarden som muliggjør en standardisert maskinlesbar kommunikasjon av EPD/ Miljødata for byggevarer gjennom hele verdikjeden.
 • Bærekraft og Digitalisering - fra Følelser til Fakta

  12.04.2023
  Dette er tittelen på konferansen som NTNU og samarbeidspartnere arrangerer i Oslo 9. mai. Dette er både interessant, lærerikt og veldig relevant. EPD-Norge deltar og bidrar, blir du også med? Se program og link for påmelding.
 • Benvenuto! En unik mulighet – EPD konferanse i Roma!

  31.03.2023
  EPD-Italia, EPD-Norge og LCA.no samarbeider om konferanse i Roma. Tema er "Powerful Automated, Digital and Verified Solutions for Sustainable Roads and Highways".
 • Store sprik i EPDer skriver NemiTek

  30.03.2023
  Med store sprik menes at det er for tradisjonelle byggevarer et godt utviklet EPD markedet, mens for andre sektorer som for elektriske/tekniske installasjoner er i startfasen i utvikling og bruk av EPDer i Norge.
 • Justering i NPCR 030 Part B for ventilation components

  29.03.2023
  EPD-Norge har etter innspill fra interessenter i VVS- og energiteknikk-næringen gjort en justering i NPCR 030 Part B for ventilation components. EPD kan nå deklareres med kilo som deklarert enhet.
 • Miljødokumentasjon må bli automatisk og digital

  28.03.2023
  Dette er temaet i artikkel publisert av Næringsliv i Østfold og Follo. "Alle" virksomheter må ha en bærekraft strategi. Ikke bare på papiret, men også dokumentere dette.
 • Økonomisk støtte for utvikling av EPD-verktøy

  08.03.2023
  EPD-Norge gir økonomisk støtte for virksomheter som vil utvikle EPD-verktøy. Et EPD-verktøy er kort sagt en software generator som forenkler og automatiserer utvikling av EPDer på en kostnad og tidseffektiv måte.
 • Sterk global vekst for EPD

  01.03.2023
  EPD opplever sterk vekst og økende interesse, ikke bare i Norge, men også globalt. Jane Anderson fra Construction LCA utgir regelmessig statistikk om EPD utvikling og utbredelse. Siste versjon er nettopp publisert.
 • Vegsikringskonferansen 2023 har fokus på bærekraft

  09.02.2023
  EPD-Norge holdt foredrag om EPDer som et nyttig og viktig verktøy for å nå klimamål for en fullsatt sal. Mange interessante foredrag og det var ekstra viktig at tidligere statsminister Erna Solberg hadde åpningsforedrag og delte scenen med EPD-Norge.
 • TROX Auranor Norge har publisert EPDer

  22.12.2022
  Vi gratulerer Trox Auranor Norge som nettopp har publiserte 4 EPDer. EPDene er lagd ved bruk av EPD generering verktøy utviklet av LCA.no og som VKE forvalter på vegne av alle sine medlemmer.
 • Presentasjoner fra seminar 27. oktober med Norsus, Ceris og EPD-Norge er nå tilgjengelig

  16.12.2022
  Presentasjoner fra seminar med tittelen "C + D module, Close the loop by Disclosing the benefits of buildings” in short and its Platform for CDW er nå tilgjengelige og kan lastes ned her.
 • EPD-Norge med viktig kunngjøring

  16.12.2022
  EPD-Norge er nylig blitt kontaktet av flere EPD-eiere og andre nøkkelpersoner grunnet spørsmål om kvaliteten på publiserte EPDer utviklet med EPD verktøy. Dessverre en det noen i markedet som aktivt feil kommuniserer og bidrar til unødvendig tvil om kvaliteten og gyldigheten til publiserte EPDer. Vi ønsker å bidra til klarhet og unngå tvil og misforståelser. Derfor har vi publisert vedlagte notat.
 • EPD-Norge øker ikke prisene for 2023

  16.12.2022
  På tross av høy inflasjon og en konsumprisindeks på over 7% de siste 12 måneder, har EPD-Norge besluttet at prisene forblir uforandret i 2023. Til orientering økte EPD-Norge heller ikke prisen i 2022. Vi ønsker å bidra til at terskelen for å utvikle og benytte EPDer er så lav som mulig. Dette bidrar til stabile lave priser slik at eksisterende EPD-eiere skal kunne publisere flere EPDer i 2023, samt at kostnaden for nye EPD-eiere er så lav som mulig.
 • God Jul og Godt Nytt år!

  13.12.2022
  Vi ønsker alle en riktig God Jul og Godt Nytt år! Vi gjør oppmerksom på at det vil være begrenset respons og tilgjengelighet mellom jul og nyttår.
 • LG Electronics publiserer miljødeklarasjoner

  01.12.2022
  Den første EPD fra LG Electronics for et high-end kjøleskap er utviklet og publisert. Et strategisk samarbeid mellom IGSC - Institute of Global Sustainability Certification fra Sør-Korea og EPD-Norge har resultert i denne publiserte EPD-en
 • Norsk Industri Designindustrien med EPD-generator for belysning

  01.12.2022
  Glamox er først ut med EPD generert med den nye EPD-generatoren for belysning. Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysnings løsninger for det globale markedet, med mål om å levere bærekraftige produkter og løsninger som forbedrer menneskers prestasjon og komfort.
 • Vellykket 20 års feiring!!!!!

  23.11.2022
  EPD-Norge feirer 20 år siden etablering og samtidig at det er over 2000 publiserte EPDer. Det ble invitert til jubileum og en rekke nøkkelpersoner fra EPD-Norge sin spede begynnelse frem til nå deltok.
 • Teknisk Komite i EPD-Norge i Stockholm

  23.11.2022
  EPD-Norge styrker det internasjonale samarbeidet og arrangerte møte i EPD-Norge Tekniske Komite i Stockholm sammen med IVL.
 • 20 og 2000

  01.11.2022
  Velkommen til jubileum og feiring! EPD-Norge er 20 år og har over 2000 publiserte EPDer.
 • NORSUS og CERIS at Instituto Superior Técnico of Lisbon, sammen med EPD-Norge

  27.10.2022
  EPD-Norge har bidratt til et EEA grants (https://eeagrants.org/) seminar i forbindelse med at CERIS fra Portugal forvalter et EEA grant prosjekt sammen med blant annet NORSUS. Tema for prosjektet er "C + D module, Close the loop by Disclosing the benefits of buildings” in short and its Platform for CDW".
 • TEKNA fortsetter suksessen med LCA kurs

  11.10.2022
  TEKNA gjennomfører 3-4 LCA introduksjonskurs årlig. EPD-Norge er en viktig bidragsyter, sammen med NORSUS, her med Lars Tellnes. TEKNA har eget profesjonelt studio hvor alle sendinger gjennomføres.
 • EPD-Norge er medlem av BIM Verdi

  10.10.2022
  BIM Verdi er et åpent nettverk for aktører i byggenæringen som vil digitalisere sammen med lønnsomhet som mål.
 • IESE og EPD-Norge samarbeider og organiserer bærekraft seminar

  28.09.2022
  Det var fullt hus hos EPD-Norge i NHO bygget da IESE sammen med EPD-Norge, FLOKK, Elektroskandia og LCA.no organiserte og gjennomførte seminar om bærekraft, hvordan og hvorfor miljødokumentasjon er et viktig verktøy for å sette mål og nå disse på en akademisk og troverdig måte.
 • Pressemelding fra EPD-Danmark, The International EPD System (SE) og EPD-Norge

  15.08.2022
  Ny EPD-avtale samler Norden og skaper nye muligheter for å anvende miljødata på tvers av Danmark, Sverige og Norge.
 • 1500 EPDer er publisert i digitalt format

  03.08.2022
  EPD-Norge har nettopp passert 1500 publiserte EPDer i digitalt format. Dette representerer 40% av alle digitale EPDer publisert av EPD Program Operatører i Europa via ECO Portal og EPD-Norge er den desidert største bidragsyter til digitale EPDer.
 • IESE alumni & friends event arrangeres 26. september

  03.08.2022
  IESE Business School er en av de beste og høyest rangerte universitetene, og vil sammen med EPD-Norge og ECO-Platform arrangere IESE alumni event i Oslo 26. september. Temaet vil være sirkulær økonomi og hvordan standarder og sertifiseringer kan hjelpe bedrifter
 • Nye godkjente 3 parts verifikatorer hos EPD-Norge

  26.07.2022
  Teknisk Komite i EPD-Norge har nettopp godkjent nye 3 parts verifikatorer og de nye er Marthe Ruttenborg fra LCA.no og Martijn van Hövell fra SGS Search i Nederland.
 • Veidekke har utviklet og publisert 9 asfalt EPDer

  15.07.2022
  Veidekke har utviklet EPDer som dekker alle hovedtyper av asfalt som produseres og benyttes. Dette er veldig gode nyheter for alle brukere av miljødokumentasjon i vei og anleggsbransjen. Veidekke kan også med utgangspunkt i disse 9 publiserte EPDer lage et nesten uendelig antall prosjekt EPDer.
 • Glamox har i sitt siste nummer av magasinet Lux & Lumen fokus på miljø, bærekraft og EPD

  23.06.2022
  Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysnings løsninger for det globale markedet. Det siste nummer av Glamox sitt magasin Lux & Lumen, som distribueres world wide, er dedikert til miljø og bærekraft generelt og EPD spesielt. Mye interessant å lese fra en ledende global aktør innen Lightning.
Viser fra 1 til 30 av totalt 220 artikler

The Norwegian EPD Foundation

P.O. Box 5250 Majorstuen
N-0303 Oslo Norway
Email: post@epd-norge.no
Invoice: Electronic invoice (EHF) to company number 985223114

Personvern/GDPR