Choose language:

Søk

Nyhetsarkiv

 • Publisere EPD før nyttår?

  05.12.2023
  Ønsker dere EPD publisert før nyttår må vi motta disse innen onsdag 20. desember. Det vil være begrenset respons og tilgjengelighet mellom jul og nyttår.
 • Falske EPDer, er det et problem?

  15.11.2023
  EPD-Norge har blitt oppmerksom på at det er falske EPDer som distribueres i markedet. Dette er blitt kjent via andre EPD Program Operatører og via varsling direkte til oss.
 • Utvidet gyldighet på flere PCR

  31.10.2023
  Flere PCRer oppdateres og har fått utvidet gyldighet til 1. juli 2024
 • EPD-Norge har publisert 3000 EPDer

  26.10.2023
  EPD-Norge opplever meget sterk vekst og vi har nylig publisert EPD nr. 3000. EFG – European Furniture Group, har publisert en rekke EPDer den siste tiden og fikk også æren av å publisere EPD nr. 3000.
 • EPD-er over Atlanterhavet? Ikke noe problem

  06.10.2023
  EPD-Norway og Labeling Sustainability fra California-USA har signert en samarbeidsavtale. Dette betyr i praksis at hvis du trenger en EPD i henhold til krav i henholdsvis Europa og Nord-Amerika, ta kontakt med EPD-Norge og/eller Labeling Sustainability, så bistår vi og løser problemet ditt på en rask og kostnadseffektiv måte.
 • Q-Meieriene og Tine krangler om miljømarkedsføring

  15.09.2023
  Det er oppstått en krangel mellom Q-meieriene og Tine vedrørende markedsføring, dokumentasjon for påståtte miljøbudskap. Se artikkel for mer informasjon.
 • Ny digital brosjyre

  28.08.2023
  Vi har i samarbeid med JS Norge fått oppdatert vår digitale brosjyre som inneholder nyttig informasjon.
 • Ny verifikasjonsportal for EPD-verktøy

  28.08.2023
  EPD-Norge har fått laget en ny verifikasjonsportal for EPD-verktøy. Det effektiviserer og forenkler godkjenningsprosessen av EPD-verktøy for både verifikator og Teknisk Komite i EPD-Norge.
 • EPD-Norge og Energiråd styrker samarbeidet

  22.08.2023
  EPD-Norge og Energiråd har de siste 2 årene hatt et godt og fruktbart samarbeidet. Grunnet økende interesse og aktivitet for EPD-Norge forsterkes og utvides samarbeidet ytterligere. Energiråd vil bistå EPD-Norge i en rekke EPD relaterte oppgaver fremover. Foto f.v.: Harald Jarnes Lillebø, Børge Heggen Johansen og Håkon Hauan
 • Næringsministeren skjerper klima og miljøkrav

  07.08.2023
  Fra januar 2024 vil klima- og miljøkravene bli betydelig strengere, opplyser næringsminister Jan Christian Vestre. Dette er en klar marsjordre fra regjeringen og vi ser frem til resultatene av dette konkrete tiltaket. Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor
 • Digitalisere EPDer

  03.08.2023
  EPD-Norge åpner opp for å digitalisere EPDer som er publisert hos andre EPD Program Operatører. Grunnet økende etterspørsel etter digitale EPDer og det faktum at noen produsenter av forskjellige årsaker ikke har publisert EPDer hos EPD-Norge, har EPD-Norge besluttet å hjelpe disse produsentene med å digitalisere sine EPDer.
 • Avtale med franske PEP Ecopassport er signert

  05.07.2023
  EPD-Norge og PEP Ecopassport har signert en avtale om gjensidig anerkjennelse, en MRA-avtale. MRA-avtalen ble signert av Virginie Gatin, president of the P.E.P. Association og Håkon Hauan, CEO EPD-Norway.
 • EFO – Elektroforeningen satser på EPDer

  05.07.2023
  EFO har publisert en veldig bra og informativ artikkel om EPD. Les den her:
 • God sommer!

  28.06.2023
  Vi ønsker alle en riktig god sommer! Vi er tilgjengelige for EPD relaterte tjenester som publisering av EPDer og besvarelse av spørsmål, men noe lenger svartid må påregnes.
 • Ny PCR for sea-based aquaculture infrastructure and components er godkjent

  23.06.2023
  I arbeidet med å utvikle den nye PCRen har arbeidsgruppen bestått av deltakere fra Sjømat Norge, Nova Sea, Grieg Seafood, AKVA group, Scale Aquaculture, Nofir, Retura, Asplan Viak, Aker Carbon Capture, LCA.no og EPD-Norge.
 • EPD-Norge og KEITI - Korea Environmental Industry and Technology Institute har startet en MoU-prosess

  19.06.2023
  med det felles målet å signere en MRA - Mutual Recognition Agreement mellom de to partene. Første steg var et avklarende møte i Oslo og neste steg vil være å signere MoU i Seoul i september.
 • EPD-Norge utvider samarbeidet med IGSC - Institute of Global Sustainability Certification fra Korea

  19.06.2023
  Vi har nettopp hatt en delegasjon på 10 personer for en ukes trening og opplæring i EPD utvikling og EPD verifisering. Deltakerne kom fra flere internasjonale selskaper i Korea, blant annet LG Electronics.
 • Introduction of Guarantee of Origin (GoO) in EPD-Norway

  15.06.2023
  EPD-Norway is introducing transparent reporting of electricity in an assessment period until 31/12/2024 where both guarantees of origin (GoO) and physical electricity mix are used in EPDs published by EPD-Norway.
 • IGSC - Institute of Global Sustainability Certification fra Sør-Korea og EPD-Norge styrker samarbeidet.

  12.06.2023
  Denne uken organiserer vi sammen en intensiv opplæring for å utdanne EPD-utviklere og 3. parts verifikatorer fra sørkoreanske organisasjoner og bedrifter. Vi trenger flere EPD-utviklere og uavhengige verifikatorer, og dette er definitivt et positivt bidrag.
 • Computerworld – Digitalisering byggenæringen

  12.06.2023
  Computerworld arrangerte et flott dags arrangement med hovedfokus på digitalisering av byggenæringen. Det skjer veldig mye for en rekke aktører i bygg/anleggsbransjen gjennom hele verdikjeden. Men digitalisering kan ikke skje alene. Bildet: Bård Krogshus fra BIM Verdinettverk og Håkon Hauan fra EPD-Norge
 • ISO 22057 - Verdens første EPD er klar!!!!!

  17.04.2023
  Verdens første ISO 22057 EPD, ferdig godkjent og verifisert er publisert av EPD-Norge. NS-EN ISO 22057, en CEN-standard fra Den Europeiske Standardiseringsorganisasjon, er standarden som muliggjør en standardisert maskinlesbar kommunikasjon av EPD/ Miljødata for byggevarer gjennom hele verdikjeden.
 • Bærekraft og Digitalisering - fra Følelser til Fakta

  12.04.2023
  Dette er tittelen på konferansen som NTNU og samarbeidspartnere arrangerer i Oslo 9. mai. Dette er både interessant, lærerikt og veldig relevant. EPD-Norge deltar og bidrar, blir du også med? Se program og link for påmelding.
 • Benvenuto! En unik mulighet – EPD konferanse i Roma!

  31.03.2023
  EPD-Italia, EPD-Norge og LCA.no samarbeider om konferanse i Roma. Tema er "Powerful Automated, Digital and Verified Solutions for Sustainable Roads and Highways".
 • Store sprik i EPDer skriver NemiTek

  30.03.2023
  Med store sprik menes at det er for tradisjonelle byggevarer et godt utviklet EPD markedet, mens for andre sektorer som for elektriske/tekniske installasjoner er i startfasen i utvikling og bruk av EPDer i Norge.
 • Justering i NPCR 030 Part B for ventilation components

  29.03.2023
  EPD-Norge har etter innspill fra interessenter i VVS- og energiteknikk-næringen gjort en justering i NPCR 030 Part B for ventilation components. EPD kan nå deklareres med kilo som deklarert enhet.
 • Miljødokumentasjon må bli automatisk og digital

  28.03.2023
  Dette er temaet i artikkel publisert av Næringsliv i Østfold og Follo. "Alle" virksomheter må ha en bærekraft strategi. Ikke bare på papiret, men også dokumentere dette.
 • Økonomisk støtte for utvikling av EPD-verktøy

  08.03.2023
  EPD-Norge gir økonomisk støtte for virksomheter som vil utvikle EPD-verktøy. Et EPD-verktøy er kort sagt en software generator som forenkler og automatiserer utvikling av EPDer på en kostnad og tidseffektiv måte.
 • Sterk global vekst for EPD

  01.03.2023
  EPD opplever sterk vekst og økende interesse, ikke bare i Norge, men også globalt. Jane Anderson fra Construction LCA utgir regelmessig statistikk om EPD utvikling og utbredelse. Siste versjon er nettopp publisert.
 • Vegsikringskonferansen 2023 har fokus på bærekraft

  09.02.2023
  EPD-Norge holdt foredrag om EPDer som et nyttig og viktig verktøy for å nå klimamål for en fullsatt sal. Mange interessante foredrag og det var ekstra viktig at tidligere statsminister Erna Solberg hadde åpningsforedrag og delte scenen med EPD-Norge.
Viser fra 1 til 30 av totalt 241 artikler

The Norwegian EPD Foundation

P.O. Box 5250 Majorstuen
N-0303 Oslo Norway
Email: post@epd-norge.no
Invoice: Electronic invoice (EHF) to company number 985223114

Personvern/GDPR